Tribunalele ruseşti au examinat 49 de cazuri în cursul anului 2022 pentru refuzul de a şterge informaţii interzise pe internet şi au impus amenzi în valoare de 21,12 miliarde de ruble (259,3 milioane de dolari), potrivit statisticilor publicate duminică de Departamentul Juridic al Curţii Supreme din Rusia, transmite EFE.

Printre cele mai amendate companii s-a numărat gigantul informatic Google, proprietar al YouTube, împotriva căruia au fost deschise 18 procese, conform Agerpres.ro.

În plus, au mai fost aplicate amenzi contra Meta, catalogată drept extremistă în Rusia pentru că a permis postări de ură împotriva acestei ţări după începerea campaniei Moscovei în Ucraina, precum şi contra altor resurse precum Wikipedia, Twitter sau Twitch.

Potrivit lui Vadim Subbotin, director adjunct al Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare a comunicaţiilor, Google, Facebook şi Twitter au refuzat să elimine aproximativ 5.500 de materiale cu informaţii interzise în Rusia.

În total, anul trecut au fost deschise 130 de cauze de acest tip, din care au fost examinate 49, trei au fost închise, două au fost trimise înapoi pentru rectificarea protocoalelor şi s-au întors la instanţe, în timp ce în 42 de cazuri tribunalele au pronunţat hotărâri.

Dintre acestea, 40 se refereau la persoane juridice iar două la funcţionari.

În patru cazuri, instanţele s-au limitat la un avertisment, dar în celelalte 38 au fost aplicate amenzi.

Din totalul amenzilor, justiţia rusă a primit 1,508 miliarde de ruble (18,5 milioane de dolari).

Rusia a aprobat în decembrie 2020 o lege care prevede responsabilităţi administrative împotriva companiilor care publică informaţii interzise, cum ar fi pornografie infantilă, instrucţiuni de fabricare a explozibililor, apeluri la proteste ale opoziţiei şi, mai recent, acţiunile armatei ruse în Ucraina.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri