Epson Romania isi propune pentru anul 2007 o cifra de afaceri de 10 milioane euro pentru toate produsele din portofoliul companiei, iar cota de piata pe segmentul videoproiectoarelor a ajuns la 13%, la sfarsitul anului fiscal incheiat la 31 martie
Pe segmentul de videoproiectoare, cota de piata a Epson Romania s-a dublat la sfarsitul anului fiscal incheiat la 31 martie, fata de 2005, compania ocupand acum locul trei pe tara. La nivel global, Epson este brandul numarul 1, cu o cota de aproape 14% cota de piata, pe partea de video proiecoare. In zona European Middle East and Africa (EMEA), Epson are o cota de piata de 11,7 %, iar in Europa de Est 10,1 %.

"Activam in Romania din 1993 prin intermediul partenerilor, iar acum am considerat ca este momentul oportun pentru extinderea afacerilor Epson prin deschiderea biroului local, urmarea fireasca a dezvoltarii pietei si a cresterii gradului de maturitate", a spus citata de NewsIn, Simona Decuseara.

Michael Hunt, presedinte pentru International Teritories Division Epson Europe, a incadrat Romania in lista tarilor de la care Epson asteapta o cresetere puternica. Tara noastra face parte din ceea ce compania numeste "fast growing teritories", state in care piata are potential urias, in opozitie cu tarile din Occident unde, potrivit lui Hunt, pietele sunt deja saturate.

Acesta a mai spus ca romanii devin clienti din ce in ce mai pretentiosi si incep sa prefere imprimantele de firma, in locul celor no-name. De asemenea, romanii aleg in numar tot mai mare multifunctionalele - aparate care inglobeaza mai multe functii - fax, imprimanta, telefon, xerox, scanner - in locul imprimantelor simple din trecut.

Epson a vandut anul trecut aproximativ 25.000 de imprimante in tara, iar in acest an vrea sa ajunga undeva la 26.000 - 27.000. Reprezentantii Epson au spus ca firma japoneza are o zecime din piata imprimantelor si 8% din piata proiectoarelor. Compania asteapta o crestere puternica pe segmentul proiectoarelor unde tinteste 15% din piata.

Epson vinde in Romania imprimante, scannere, multifunctionale, proiectoare, consumabile si echipamente de citire a codurilor de bare). Epson isi va distribui in tara produsele prin aceiasi parteneri ca si pana acum: MB Distribution, Tornado Sistems si Despec Romania, plus cei mai importanti jucatori din domeniul retail IT (Domo, Depozitul de Calculatoare, Carrefour, UltraPro, Flanco, Metro si Cora).

Epson e parte a grupului nipon Seiko-Epson care activeaza in 120 de tari si are peste 90.000 de angajati. Grupul a inregistrat in anul fiscal incheiat la 31 martie 2006 o cifra de afaceri de 10,3 miliarde euro.

Seiko-Epson e compania care a produs si a lansat acum 38 de ani pe piata prima imprimanta, iar in prezent activeza in trei mari domenii: echipamente informatice, dispozitive electronice si produse de precizie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri