Discuția despre numeroasele meserii și ocupații care sunt amenințate de ChatGPT este în plină desfășurare. Cu toate acestea, un studiu recent arată faptul că o meserie pe care o întâlnim frecvent în viața de zi cu zi, ar putea să nu aibă probleme în viitor, atunci când numeroase ocupații actuale vor dispărea sau vor deveni desuete.

Astfel, un studiu derulat de Brigham Young University (BYU) din Statele Unite, care a luat în considerare răspunsurile a 327 de autori din cadrul a 186 de instituții de învățământ, arată faptul că persoanele care doresc să se specializeze în contabilitate au șanse mari de a rezista în fața asaltului ChatGPT, transmite Euronews.

Concret, acest lucru înseamnă că, deși algoritmul ChatGPT s-a descurcat bine la unele întrebări privind domeniul financiar, inclusiv dintre cele care aveau și variante de răspunsuri multiple, totuși studenții au performat mai bine în general.

Prin urmare, la finalul experimentului, scorul ChatGPT a fost de 47,7% în ce privește viabilitatea răspunsurilor, în vreme ce al studenților a fost de 76,7%.

Totodată, mai arată sursa citată, ChatGPT a performat bine în mod special atunci când a venit vorba despre auditul financiar.

De asemenea, algoritmul s-a descurcat mai bine și în ce privește întrebările de tip adevărat/fals, înregistrând un scor de 68,7% răspunsuri corect din 100% posibil.

Aceasta poate fi o veste bună pentru generațiile care speializează în acest moment, mai ales având în vedere numărul mare de ocupații amenințate de ChatGPT: Grefier pentru introducerea datelor, reprezentant Serviciu Clienți, corector, asistent juridic, traducător, copywriter, analist de cercetare de piață, Social Media Manager, programator de întâlniri, telemarketer, asistent virtual, transcriptor, reporter de știri, agent de turism, tutore, analist Suport Tehnic, agent de marketing prin e-mail, moderator de conținut și recrutor, pentru a numi doar câteva.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri