Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a anuntat noua miscare a companiei sale miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta in California de Sud, relateaza presa internationala. Apple intentioneaza, de asemenea, sa includa alte doua aplicatii Google (cautare si harti) in mult aniticipatul iPhone, ce urmeaza sa fie lansat pe piata la sfarsitul lunii iunie.

Compania spera ca adaugarea continutului de pe popularul YouTube in lista de programe a Apple TV va ajuta la cresterea vanzarilor. Beneficii vor aparea in ambele directii, deoarece se asteapta ca relativ scazuta calitate a clipurilor postate pe YouTube sa se imbunatateasca.

Colaborarea dintre Google si Apple se anunta fructuoasa si pe viitor. Eric Scmidt, CEO Google si Al Gore, consilier Google, fac parte deja din boardul de conducere al companiei Apple. Josh Bernoff, vicepresedinte al companiei Forrester Research, a declarat ca Google si Apple au devenit parteneri naturali in lupta impotriva gigantului Microsoft. "Cu cat va creste numarul dispozitivelor cu conexiune la internet care nu se bazeaza pe sistemul de operare Microsoft, cu atat mai mult succes vor avea Google si Apple", a spus Bernoff.

Citeste si:

Principalul concurent al Apple TV este TiVo, care le permite utilizatorilor sa-si transfere programele TV preferate pe calculatoarele personale. Consolele, precum Xbox 360 sau Playstation 3, isi imbunatatesc, la randul lor, capacitatea de a oferi programe de divertisment in televiziune.

Rivalul Microsoft, sustinut de colaboratorii Hewlett-Packard, Dell si Toshiba, a avut parte de un succes mediocru cu versiunea Media Center PC a sistemului de operare Windows, care isi propune sa transforme un PC standard intr-un veritabil centru de divertisment digital.