LG estimeaza o crestere spectaculoasa a vanzarilor la televizoarele LCD, corelata cu o cerere foarte mare si o oferta variata de dimensiuni pe acest segment
Oficialii LG Electronics Romania spun ca piata autohtona de televizoare LCD si cu plasma este intr-o continua dezvoltare, cererea fiind in crestere in principal datorita scaderii preturilor. “Estimam ca piata de televizoare LCD va reusi sa ajunga la ordinul zecilor de mii de unitati, cu cea mai mare crestere a cererii pe segmentul televizoarelor LCD cu diagonala de 32i nchi si 37 inchi” ne-a declarat presedintele LG Electronics Romania, Han Khyu.

Pentru acest an, LG intentioneaza sa isi dubleze cota de piata detinuta pe segmentul de televizoare LCD la nivelul anului 2006 si sa ajunga astfel la o cota de piata de 30%, iar pana in 2008 intentioneaza sa devina lider pe piata de LCD TV. “Reducerea preturilor la raft, pe de o parte, si, pe de alta parte, a costurilor de productie pentru televizoarele LCD reprezinta un factor care va influenta vanzarile pe acest segment”, spune oficialul LG Romania.

Cresterea pietii de televizoare LCD s-a reflectat si in vanzarile companiei. Astfel, in 2005, cotele detinute de cele trei categorii de produse - LCD, plasma si Flat TV- in volumul vanzarilor au fost de 10% pentru televizoarele LCD, 25% pentru Plasma TV si 65% Flat TV. Anul trecut, ponderea Flat TV a scazut la 45% din vanzarile de televizoare ale LG, in timp ce ponderea plasmelor a crescut la 35% si cea a LCD-urilor la 20 de procente.

“In prezent, cererea de televizoare cu tub catodic este in continua scadere, ceea ce demonstreaza faptul ca deja consumatorii s-au indreptat catre televizoarele LCD sau cele cu plasma”, a mai spus Han Khyu.

LG Electronics se afla pe piata din Romania incepand din anul 1990, prin intermediul distribuitorilor autorizati, si din anul 2004 ca LG Electronics Romania. Compania a avut o cifra de afaceri de 50 de milioane Euro in anul 2005, iar pana in 2007 vizeaza sa devina brandul premium numarul 1 pe piata locala a electronicelor si electrocasnicelor. In Romania, partenerii LG Electronics pe IT sunt Asesoft Distribution, RHS Company, K-Tech Electronics. Produsele IT ale companiei LG pot fi gasite si in lanturile mari de retail.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri