Vanzarile foarte bune din primul trimestru i-au determinat pe conducatorii Domo sa isi majoreze cu 30% estimarea privind venituri obtinute in acest an

Domo, al doilea jucator pe piata de retail romaneasca dupa cifra de afaceri, estimeaza pentru 2007 venituri de peste 180 milioane euro, datorita unei cresteri puternice a vanzarilor inregistrata in prima parte a anului, au declarat citati de NewsIn, reprezentantii companiei.

Desi intial prevazusera venituri de 150 milioane euro pentru 2007, acum estimarile se situeaza la 180 milioane euro, fiind posibil de asemenea sa revizuiasca pentru a patra oara bugetul alocat acestui an, au precizat reprezentantii Domo.

In 2006, Domo a obtinut o cifra de afaceri de 122 milioane euro in Romania si trei milioane euro in Bulgaria. in privinta profitului, compania nu a oferit cifre, dar a precizat ca a fost depasit semnificativ nivelul anului 2005, cand compania a raportat o cifra de afaceri de 114,5 milioane euro si un profit de 1,9 milioane euro.

Lantul de distribuitie de electrocasnice, electronice si produse IT&C Domo include in prezent 114 magazine, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa mai fie deschise inca 11 magazine, potrivit oficialilor companiei. Reteaua Domo in Romania insumeaza peste 45.000 metri patrati si are peste 1.050 angajati. Lantul de magazine din Bulgaria are o suprafata totala de peste 3.500 metri patrati si 100 angajati.

Jucatorii concurenti pe piata de profil sunt Altex cu o cifra de afaceri de 274,3 milioane euro si Flamingo International, care a preluat lantul de electrocasnice Flanco la mijlocul lui 2005. Reteaua Flanco a avut vanzari de 92 de milioane de euro in 2005, iar reteaua Flamingo a raportat vanzari de 84 milioane de euro.

Citeste si:

Seful Altex: Ne-am revenit in primul trimestru

Cum planuieste Flamingo revenirea pe profit


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Black Friday ajuta electroretailul sa depaseasca 2 mld. euro in 2018