Popularitatea soluțiilor care folosesc inteligența artificială generativă, precum ChatGPT, duce la o cerere mai mare pentru oameni care să „antreneze” aceste soluții în așa fel încât răspunsurile lor să fie relevante. CNBC a stat de vorbă cu un astfel de angajat, care ocupă poziția de trainer de inteligență artificială(artificial intelligence trainer), pentru a afla cât se câștigă în această poziție.

Alexej Savreux, în vârstă de 34 de ani, din orașul Kansas City, a precizat pentru sursa citată că până să ajungă în această poziție a avut fel de fel de locuri de muncă, precum bucătar, gunoier sau sunetist.

El face parte dintr-o „armată” de oameni care se află în spatele unor soluții precum ChatGPT, contractori care trebuie să învețe inteligența artificială cum să analizeze datele în așa fel încât să genereze imagini sau texte relevante pe baza cererilor pe care le primesc.

Suma pe care precizează că o primește începe de la 15 dolari pe oră, fără alte beneficii. Suma este mult mai mare față de cele pe care OpenAI le-ar fi plătit în trecut unei firme partenere ce angaja pentru o muncă asemănătoare oameni din Kenya pe care îi plătea cu 2 dolari pe oră, conform presei internaționale.

ChatGPT s-a lovit recent de primele sale probleme serioase ce țin de reglementarea noilor tehnologii. Italia a decis să blocheze pentru câteva săptămâni soluția deoarece încălca legislația privind datele personale. Autoritățile au revenit asupra deciziei în care acuzau OpenAI că nu respectă reglementările europene și că nu deține un sistem pentru verificarea vârstei utilizatorilor minori. ChatGPT fiind din nou autorizat să funcționeze în peninsulă.

OpenAI dispune de acum de informaţii pe site-ul său despre "cum colectează şi utilizează datele" şi de o "mai mare vizibilitate" pe pagina de pornire ChatGPT şi OpenAI privind politica de confidenţialitate.

Compania a dat de asemenea asigurări că a creat un instrument care să permită "verificarea vârstei utilizatorilor în Italia" odată ce aceştia se conectează la robotul conversaţional.

Sursa foto: Iryna Imago / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri