Austria se va alătura listei în creştere de ţări care interzic folosirea aplicaţiei video chineze TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor guvernamentali, a anunţat ministrul de Interne, Gerhard Karner, înaintea reuniunii cabinetului, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Diverse state occidentale, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite şi unele ţări membre UE au interzis deja utilizarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu, din motive de siguranţă. Şi Comisia Europeană şi Parlamentul Comisiei European au decis în martie interzicerea aplicaţiei.

"Aplicaţia va fi interzisă pe telefoanele de serviciu. Pe telefoanele private din afara reţelei statului va fi desigur posibilă utilizarea aplicaţiei", le-a spus jurnaliştilor Karner, când a fost întrebat dacă membrii Guvernului vor putea folosi aplicaţia.

TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, face obiectul analizei guvernelor şi autorităţilor de reglementare, pe fondul preocupărilor că Beijingul ar putea colecta datele utilizatorilor sau să-şi promoveze interesele.

La mijlocul lunii trecute, SUA au făcut un pas semnificativ spre o interzicere a extrem de popularei aplicaţii TikTok prin intermediul unui proiect de lege susţinut de Casa Albă, pe fondul neîncrederii tot mai mari a Occidentului faţă de reţeaua socială chineză.

Numeroşi aleşi americani consideră platforma de videoclipuri scurte şi virale, care aparţine grupului chinez ByteDance, ca fiind o ameninţare pentru securitatea naţională.

Aceştia se tem, asemeni unui număr tot mai mare de guverne occidentale, că Beijingul ar putea accesa datele utilizatorilor din întreaga lume prin intermediul acestei aplicaţii, lucru pe care TikTok îl neagă de ani de zile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri