Encora, un grup american de companii care furnizează soluții și servicii de software la nivel global, preia în integralitate compania românească de IT Softelligence, fondată în 2006. Tranzacția este gândită în așa fel încât americanii să își dezvolte primele centre de livrare ale soluțiilor software în Europa.

În urma acestei tranzacții, Encora preia în integralitate compania, care îi avea înainte de cumpărare, printre acționari, pe frații Blidăruș, Teodor și Adrian, cofondatori ai business-ului, dar și pe Sergiu Neguț, antreprenor și investitor cunoscut în peisajul IT din România.

Softelligence este o companie românească de IT, furnizoare de soluții și servicii de digitalizare pentru zona bancară și cea de asigurări. În 2022 a înregistrat o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup de 18,5 milioane de euro, în creștere cu 33% față de anul financiar precedent, când acest indicator s-a ridicat la 13,9 milioane de euro.

Citește și Detalii din spatele achiziției Softelligence. Blidăruș: Primeam săptămânal 5 cereri de cumpărare

Cei în jur de 270 de angajați Softelligence se vor alătura unui grup care are peste 9.000 de angajați la nivel global, 17 birouri și 31 de laboratoare de cercetare. De partea cealaltă, Softelligence are birouri de dezvoltare în Craiova, București, Londra și Skopje.

Compania Softelligence este cunoscută pentru proiectele de transformare digitală din industria bancară și de asigurări, atât din România cât și din alte piețe europene. Exemple de proiecte ar fi lansarea sucursalei digitale TBI Bank în Grecia sau regândirea experienței clienților pentru linia de asigurări de sănătate a Omniasig Vienna Insurance Group.

În urma aprobării tranzacției de către autoritățile de reglementare, Softelligence ar urma să își schimbe numele, iar operațiunile vor fi conduse în continuare de către Adrian Blidăruș, actualul CEO al companiei și unul dintre fondatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri