Așa cum wall-street.ro a anunțat anterior AICI, compania românească de IT Softelligence a fost cumpărată de grupul american Encora. Adrian Blidăruș, CEO Softelligence și unul dintre fondatori, a vorbit în cadrul unui interviu wall-street.ro despre cum a ajuns la vânzarea businessului către Encora.

Softelligence este o companie românească de IT, fondată în 2006, furnizoare de soluții și servicii de software pentru zona bancară și cea de asigurări. În 2022 a înregistrat o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup de 18,5 milioane de euro, în creștere cu 33% față de anul financiar precedent, când acest indicator s-a ridicat la 13,9 milioane de euro.

„În ultimele 6-7 luni, cred că am primit cam 5 email-uri de M&A pe săptămână”, precizează Adrian Blidăruș într-un interviu acordat wall-street.ro.

În urma preluării de către Encora, compania nu se va mai numi Softelligence, rebrandingul urmând a avea loc în următoarele luni, după ce tranzacția va fi aprobată de către autoritățile de reglementare.

”O să ne concentrăm în continuare pe servicii software, zonă în care activează și Encora. Tocmai acest lucru a făcut ca procesul de achiziție să fie rapid, deoarece au știut la ce să se uite ca să înțeleagă businessul. Unul dintre motivele pentru care ne-au ales fiind specializarea noastră pe servicii financiare”, precizează Adrian Blidăruș.

Preluarea este una totală, ceea ce înseamnă că Adrian Blidăruș și ceilalți acționari își vor vinde participațiile către Encora. În continuare, operațiunile businessului vor fi conduse de către acesta, preluarea reprezentând o accelerare a dezvoltării Softelligence și accesul la proiecte de pe o piață precum cea a Statelor Unite ale Americii.

Blidăruș nu exclude, în procesul de creștere accelerată a businessului pe plan local, și achiziția altor companii de IT din România.

„Pentru mine cred că e important ca businessul să crească în continuare. Personal, aș vrea să ne uităm și la alți clienți din alte zone geografice decât cele la care ne uităm acum. Aș vrea să ajungem un important jucător regional”, explică Blidăruș.

Blidăruș menționează că nu s-a gândit niciodată la a ieși din business, iar o metodă prin care se relaxează este aceea de a scrie cod.

”Încă mai scriu cod, mi-a plăcut mereu acest lucru. Nu e o necesitate, ci mai mult o țicneală de-a mea. Cred că scrisul de cod pentru cei care sunt ca mine și au acest background e foarte liniștitor”, explică Adrian Blidăruș.

Antreprenorul menționează că a fost întrebat de mai multe ori de ce nu a ales calea listării la bursă, răspunsul său fiind: Unde să mă listez?

Considerându-se „poate mai conservator”, Blidăruș e de părere că pieței locale îi lipsește profunzimea, motiv pentru care nu a luat în calcul listarea Softelligence.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri