Yahoo se confrunta cu o noua demisie la nivel inalt

Farzad Nazem, seful departamentului tehnic al Yahoo si unul dintre cei mai longevivi executivi ai companiei, a anuntat ca isi va parasi postul vinerea viitoare, dupa 11 ani petrecuti in cadrul companiei.

Yahoo a declarat ca responsabilitatile lui Nazem vor fi preluate de co-fondatorul Jerry Yang pana la gasirea unui inlocuitor, informeaza LA Times.

Plecarea lui Nazem, in varsta de 45 de ani, cunoscut sub denumirea Zod, este rezultatul schimbarilor turbulente din ultimul an care au inclus restructurari generale in companie. Mai multi executivi, incluzand directorul departamentului operational, au ales sa paraseasca Yahoo in ultima perioada.

Un purtator de cuvant al companiei Yahoo, Joanna Stevens, sustine ca Nazem intentiona sa demisioneze si se gandea de ceva timp la aceasta optiune, la fel ca si fostul executiv Terry Semel.

Nazem intentiona ca, inainte de plecarea sa, sa realizeze reorganizarea companiei si in special a grupului tehnic, dar si introducerea unei platforme publicitare, Project Panama, care sa limiteze rolul de lider al companiei Google in publicitatea online pentru a aduce, potrivit estimarilor, castiguri financiare importante companiei.

Nazem, responsabil pentru operarea site-ului Yahoo si dezvoltarea produselor din portofoliul companiei, este foarte popular printre colegii sai. El va primi o suma importanta echivaland salariul sau de baza pentru restul anului, dar si un pachet de actiuni estimat la aproximativ 6,9 milioane de dolari (5,13 milioane de euro), potrivit firmei de compensatii Equilar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Munții Alpi, transformați în ”seifuri” pentru bogații lumii: cât costă o cameră
Setari Cookie-uri