Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a lansat a sasea licitatie publica pentru instalarea de telecentre in alte 131 de localitati din mediul rural, din 29 de judete ale tarii.
La licitatie poate participa orice persoana care are, cumulativ, calitatea de furnizor de retele publice de comunicatii electronice si calitatea de furnizor de servicii de telefonie destinate publicului.

Cele 131 de sate au fost selectate dintre localitatile care au un grad redus de disponibilitate a serviciilor de telefonie. De asemenea, primariile de care apartin aceste localitati si-au exprimat interesul de a participa la programul national de instalare de telecentre lansat de ANRCTI si si-au asumat, in intregime, cheltuielile de gestionare a telecentrului.

“Telecentrele acopera nevoi elementare de comunicare si asigura comunitatilor rurale sanse egale de dezvoltare. Programul national de instalare de telecentre va continua pana cand toate localitatile eligibile vor putea utiliza serviciile multiple puse la dispozitie locuitorilor prin intermediul acestui program. In regiunile izolate din punct de vedere geografic, dar mai ales al accesului la mijloacele de comunicatii, este foarte important sa putem asigura oamenilor servicii de telefonie si internet, prin intermediul carora sa poata avea acces la cunoastere, la informatie, sa isi poata largi orizonturile. Licitatia lansata astazi se adreseaza altor 62.000 de locuitori din 131 de sate", a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

Telecentrul este un spatiu public dotat cu cel putin doua aparate telefonice, doua calculatoare, un fax si un dispozitiv UPS. Astfel, locuitorii comunitatilor vor putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, vor putea apela numarul de urgenta - 112 si vor avea acces la Internet si fax.

Documentatia necesara elaborarii si prezentarii ofertei in vederea participarii la licitatia pentru instalarea de telecentre se poate achizitiona de la sediul central al ANRCTI incepand cu data de 1 iunie 2007 pana la data de 13 iulie 2007.

Solicitarile de clarificari se pot trimite pana la data de 16 iulie 2007, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 30 iulie 2007. Deschiderea ofertelor va avea loc la data de 31 iulie 2007, iar oferta castigatoare va fi stabilita de comisia de licitatie in cel mult 30 de zile de la data deschiderii ofertelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri