Compania Google Inc. isi continua maratonul de cumparaturi prin achizitionarea site-ului spaniol de photo-sharing, Panoramio.
Aplicatiile site-ului Panoramio vor fi utilizate in cadrul motorului de cautare geografica Google Earth. Fotografiile publicate pe site-ul spaniol vor fi integrate in sistemul de harti oferit prin Google Earth. Instrumentul de cautare va face legatura intre o anumita locatie, aleasa de utilizator si o serie de fotografii, transmise de Google prin satelit.

Panoramio reprezinta o comunitate virutala, unde fotografii isi pot stoca si administra pozele digitale. Lansat in luna octombrie 2005, site-ul are in prezent 300.000 de utilizatori inregistrati si o baza de date de peste un milion de fotografii.

Postarea si administrarea fotografiilor pe site-ul Panoramio este gratuita. In acelasi timp, Google Earth nu ii va plati pe realizatorii fotografiilor ce urmeaza sa fie folosite in cadrul motorului de cautare geografica. Chiar daca majoritatea pozelor este realizata de fotografi amatori, multe dintre ele afiseaza standarde calitative inalte. Nu toate fotografiile postate pe Panoramio vor fi utilizate de Google Earth, acestea trecand mai intai prin doua procese succesive de filtrare, realizate de Panoramio si de Google.

Alte modalitati prin care Google ar putea folosi continutul site-ului Panoramio sunt serviciul Google Maps, care ofera imagini ale strazilor diferitelor orase ale lumii, precum si software-ul de administrare a fotografiilor Picasa.

Pretul platit de compania Google pentru cumpararea Panoramio nu a fost inca dezvaluit. Termenii tranzactiei sunt in curs de negociere, insa compania spaniola spera ca aceasta sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii iunie.

Primavara lui 2007 a insemnat un lung sir de investitii realizate de gigantul Google. Am asistat la cumpararea companiei de publicitate online DoubleClick, a firmei producatoare de software de conferinte Marratech AB, a companiei de analiza si publicitate Feedburner si cel mai recent la achizitionarea companiei de software de securitate, Greenborder.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri