Serviciile de mobile banking sunt folosite de 400.000 din cei aproape 240 de milioane de utilizatori de telefoane mobile din Statele Unite, pentru ca ideea de a folosi celularul pentru plata facturilor si verificarea soldului bancar este perceputa ca un moft "un pic inutil", informeaza PC World.

Marea majoritate a utilizatorilor sunt clientii a 15 din cele 18.000 de banci americane, a declarat un expert al companiei de analiza Tower Group, citat de PC World.

"Piata serviciilor de operatiuni bancare prin intermediul telefonului mobil in SUA este modesta, dar are un mare potential de crestere", a afirmat analistul Bob Egan, din cadrul Tower Group.

Bancile trebuie sa realizeze parteneriate cu operatorii de telefonie mobila pentru a putea impulsiona cresterea in acest sector, a mai spus el.

Conform analizei realizate de Tower Group, in Statele Unite ale Americii sunt peste 18.000 de banci si numai sase mari operatori de telefonie mobila, in vreme ce in Europa sunt circa 7000 de banci si 147 de operatori de telefonie mobila.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Turcii si romanii, cei mai mari consumatori de Bitcoin si criptomonede