Apple Inc. va incepe comercializarea telefonului mobil iPhone incepand cu data de 29 iunie, un debut ce va arata daca succesul companiei cu computerele Mac si playerul iPod se va extinde si in sectorul telefoanelor mobile, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Apple a facut acest anunt la sfarsitul saptamanii trecute prin trei reclame televizate ce ofereau imagine despre ecranul noului telefon mobil si posibilitatea de a viziona fisiere video si poze sau a asculta muzica.

Data lansarii a fost confirmata si de un purtator de cuvant al companiei.

Modelul iPhone va costa intre 500 si 600 de dolari depinzand de cantitatea de memorie inclusa si va fi comercializat prin magazinele online sau normale ale Apple si ale partenerului AT&T Inc., care este distribuitor exclusiv al acestui nou produs.

Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a dezvaluit acest model de telefon mobil in luna ianuarie, dupa mai multe luni de speculatii legate de posibilitatea ca grupul Apple ar dezvolta un telefon mobil.

Actiunile companiei au rectionat rapid la zvonurile legate de lansarea acestui model, apreciindu-se in cursul saptamanii trecute dupa aparitia unor zvonuri conform carora telefonul mobil va fi lansat la data de 20 iunie.

La jumatatea lunii mai actiunile Apple s-au depreciat dupa ce un site a publicat un email care ar fi provenit din partea companiei Apple, care preciza ca lansarea acestui telefon a fost amanata, veste negata insa de Apple.

Telefonul iPhone este si player muzical, cu o functionalitate identica cu faimosul iPod, aparat foto si calculator de buzunar, beneficiind de posibilitati de navigare pe internet.

Apple se asteapta ca iPhone va avea un succes comercial similar cu cel avut de playerul muzical iPod. Peste un milion de consumatori s-au aratat interesati de viitorul model produs de Apple, a precizat grupul de telefonie AT&T.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si