Presedintele venezuelean Hugo Chavez vrea sa initieze productia unui calculator personal care va fi distribuit tarilor din America de Sud la un pret scazut, sau chiar gratuit, iar oficialii venezueleni incearca sa convinga companii din Asia sa realizeze calculatoarele, relateza cnet.com.

Proiectul face parte din strategia lui Chavez de a oferi cadouri tarilor vecine pentru a stabili relatii de prietenie cu acestea, mentioneaza cnet.com. State precum Bolivia si Cuba au primit deja cadouri din partea lui Chavez.

Potrivit Wall Street Journal, acesta este al doilea plan al lui Chavez de a produce un PC ieftin. in anul 2005, Chavez anuntase un parteneriat intre compania de stat venezueleana TIV si o firma chineza de echipamente electronice, pentru productia unui PC de 300 de dolari, pe care Chavez l-a botezat "computerul bolivarian". Wall Street Journal precizeaza ca, dupa anuntul initial, nu s-a mai auzit nimic despre proiect.

Venezuela este al cincilea producator de petrol din lume. De la inceputul lunii mai, tara sud-americana trece printr-un program accelerat de nationalizare, conform planurilor lui Chavez de a transforma tara intr-un stat socialist.

Si alte tari, cum ar fi Brazilia, si-au anuntat intentia de a produce computere foarte ieftine, insa ideile nu au fost puse in practica din cauza lipsei de fonduri.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum a ajuns Venezuela sa transforme bancnote inutile in aur