Luna aceasta Orange pregateste lansarea in 10 orase a serviciilor 3G+, care vor mari viteza de transfer a datelor mobile pana la 3,6 Mbps. Clientii Orange care utilizeaza in prezent serviciile 3G/EDGE vor beneficia, incepand din 25 iunie, de viteza superioara de descarcare a datelor asigurata de 3G+ la aceleasi tarife valabile pentru 3G.

Serviciul 3G al Orange Romania numara in prezent 400.000 de clienti. Compania isi propune dublarea numarului de clienti 3G pana la sfarsitul anului, potrivit directorului comercial, Thierry Millet.

Compania nu a precizat ce orase vor beneficia de serviciile 3G+, un anunt oficial in acest sens urmeaza sa fie facut in saptamanile urmatoare.

Orange a lansat serviciile 3G in iunie 2006. Compania a introdus tehnologia de transfer de date EDGE (numita si 2,75G) la inceputul anului 2005, in orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov. In mai 2006, tehnologia EDGE a Orange a devenit disponibila in toate orasele resedinta de judet si in zona litoralului.

Tehnologia 3G+ (cunoscuta si sub numele de 3,5G sau HSDPA) ofera viteze teoretice de pana la sapte ori mai rapide decat 3G, pana la un maximum posibil de 14 Mbps.

Compania de servicii de telefonie mobila Orange este lider de piata in Romania cu peste 8,2 milioane de clienti la sfarsitul primului trimestru al anului 2007. Orange face parte din grupul France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, care are aproape 160 milioane de clienti pe cinci continente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
O persoană din zece va renunța să își mai cumpere smartphone anul acesta
Setari Cookie-uri