Toshiba pregateste lansarea noului HD DVD-RW pentru laptop-uri la expozitia Computex 2007 ce va avea loc in Taipei, Taiwan.

Modelul “SD-L912A” este capabil de citirea si scrierea CD-urilor si DVD-urilor rewriteable. Potrivit oficialilor Toshiba, modelul va inlocui sistemele desktop cu laptop-uri avand aceasta fuctionalitate care va permite utilizatorilor stocarea si rescrierea unor volume mari de date.

Momentan unitatile single-layer si double-layer HD DVD ofera capacitati de 15 GB, respectiv 30 GB, in timp ce triple-layer HD DVD Rom, in prezent in curs de dezvoltare, va avea pana la 51 GB, aparitia sa pe piata fiind programata pana la sfarsitul acestui an.

Modelul high-definition fabricat de Toshiba poate stoca si formata informatiile de pe un hard disk de capacitate considerabila pe discul HD DVD RW.

“Interesul utilizatorilor in televiziunea si comunicatiile high-definition se extind si asupra PC-urilor si a electronicelor”, a declarat Scott Maccabe, vice-presedinte si director general al diviziei de stocare din cadrul Toshiba.

“HD DVD este cea mai buna solutie pentru viitorul lumii digitale, fiind compatibil cu tehnologia deja existenta a CD-urilor si DVD-urilor. Unitatea noastra rewriteable va extinde functionalitatea HD DVD pentru a crea si a exploata continutul digital in mediul PC-urilor portabile”, a continuat Maccabe.

“SD-L912A” HD DVD RW pentru laptop este programat sa apara luna viitoare si va fi oferit pe platforma OEM producatorilor de PC-uri, nedistribuindu-se direct clientilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri