Este pentru prima oara cand YouTube, detinut de gigantul Google, plateste pentru programe oferite de statii TV locale. YouTube si Hearst-Argyle vor imparti veniturile din publicitate, realizate in timpul programelor de stiri, buletine meteo si videoclipuri de amuzament, produse de cinci statii TV.

Statii ale televiziunii Haerst-Argyle din orasele Boston, Sacramento, Pittsburgh, Baltimore si New Hampshire vor posta continuturi video locale pe canale speciale ale YouTube. Hearst Argyle, detinator a 29 de statii TV locale in SUA, va primi un procent din veniturile publicitare pe care YouTube la incaseaza cand utilizatorii sai vizioneaza videoclipurile furnizate de compania TV. Procentajul stabilit nu fost dezvaluit.

Hearst-Argyle detine afiliati locali ai celor mai importante canale TV americane: ABC, NBC, CBS si MyNetwork TV. Statiile TV ale companiei sunt difuzate in 18% din caminele americane care detin aparate TV.

YouTube a fost actionat in instanta de companii din domeniul mass-media, incluzand conglomeratul Viacom si Asociatia Engleza de Fotbal. Site-ul de video-sharing este acuzat ca le permite utilizatorior sa pirateze bunuri aflate in regim de copyright.