Compania americana Avaya, cel mai mare producator si distribuitor de echipamente de telecomunicatii pentru intreprinderi si companii din Statele Unite, a acceptat oferta de cumparare in valoare de 8,2 miliarde de euro din partea TPG Capital si Silver Lake Parteners.

Din anul 2000, Avaya devine independenta de Lucent Technologies, reusind prin intermediul solutiilor performante si fiabile in telecomunicatii, mai ales pentru marile intreprinderi si companii, sa se impuna pe piata internationala.

TPG Capital si Silver Lake Parteners au oferit pentru fiecare actiune un pret de 17,50$, valoarea companiei fiind astfel estimata la 8,2 miliarde euro. Conform termenilor acordului semnat intre cei doi parteneri, Avaya are posibilitatea de a accepta si alte oferte timp de 50 de zile.

Prin preluarea companiei Avaya, TPG Capital si Silver Lake Parteners au reusit sa achizitioneze si reteaua de telecomunicatii VoIP, numarul doi in acest domeniu. La sfarsitul lunii mai TPG in parteneriat cu Goldman Sachs au oferit suma de 27,5 miliarde de euro pentru cumpararea companiei de telefonie mobila Alltel.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
China a lansat primul satelit din noua sa retea de telecomunicatii