In aceeasi zi cu finalizarea tranzactiei, grupul francez a confirmat ca va studia oferta propusa de operatorul german Deutsche TeleKom, pentru a achizitiona filiala Orange din Olanda in schimbul sumei de 1,3 miliarde de euro, anunta La Tribune.

Tranzactia intre cele doua companii a fost propusa pentru aprobare autoritatilor de concurenta care vor interveni in urmatoarele saptamani.

Achizitionarea furnizorului spaniol de telefonie si internet Ya.com, cu un numar de peste patru sute de mii de abonati si utilizarea de servicii inovatoare, a oferit grupului francez o dezvoltare a retelei de 50%, a declarat pentru Agence France Presse (AFP), Gervais Pellissier, Director Economic al France Telecom.

Citeste si:

Prin intrarea sa pe piata spaniola, care prezinta in momentul de fata un adevarat potential de dezvoltare, Orange, parte integranta din grupul France Telecom, devine al doilea operator in Spania si este vazut ca prima alternativa.

Compania de telefonie mobila Orange, cu un numar de peste 8,2 milioane de abonati, ocupa in Romania locul intai pe piata, la sfarsitul primului trimestru al anului 2007.