Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a alocat noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, se arata intr-un comunicat ale institutiei.
Autoritatea a alocat noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie companiilor Air Bites SRL, Carrier 1 Networks SRL, Euroweb Romania SA, GBA Network Group SRL, HES Communications SRL, Netpoint SRL, Orion Communication SRL si a acordat o noua licenta companiei Vessa Telecom SRL, ca urmare a cererii titularului, prin care acesta anunta schimbarea adresei firmei.

Companiile Air Bites, Carrier 1 Networks si GBA Network Group au solicitat pentru prima data resurse de numerotatie. Acestea au primit fiecare dreptul de a utiliza cate 410.000 de numere nationale geografice din domeniul 0Z=03, la nivelul a 40 de judete, precum si in municipiul Bucuresti.

In ceea ce priveste numerele din domeniul 0Z=08, GBA Network Group a solicitat si a primit 1.000 de numere pentru cartele preplatite, iar Carrier 1 Networks – 3.000 de numere pentru servicii de televotare, numere verzi, numere de acces universal si cartele preplatite. De asemenea, companiei Carrier 1 Networks i-au mai fost alocate si 3.000 de numere din domeniul 0Z=09.

Conform licentei acordate de ANRCTI, Euroweb Romania a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 90.000 de numere nationale din domeniul 0Z=03 la nivelul municipiului Bucuresti.

Compania HES Communications, care a solicitat prima oara resurse de numerotatie, a primit dreptul de a utiliza 70.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa. De asemenea, companiei i-au fost alocate 2.000 de numere din domeniul 0Z=08, pentru servicii furnizate prin intermediul numerelor verzi si al cartelelor preplatite, iar in ceea ce priveste numerele nationale pentru servicii cu tarif special, din domeniul 0Z=09, compania a primit dreptul de a utiliza 3.000 de numere.

In plus fata de resursele alocate in prealabil, companiei Netpoint i-au fost alocate 400.000 de numere nationale din domeniul 0Z=03 la nivelul a 40 de judete din Romania. Orion Communication, companie nou intrata pe piata, a primit dreptul de a utiliza 10.000 de numere nationale domeniul 0Z=03 si 2000 de numere pentru servicii prin intermediul cartelelor preplatite si al numerelor verzi.

Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRCTI pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit numarul de 76,7 milioane, din care 57,2% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 41,7% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri