La inceputul lunii mai, site-ul american YouTube, care permite incarcarea si vizionarea de clipuri video online, a fost actionat in justitie de Premier League, cu acuzatia ca si-a insusit in mod nefondat si in cunostinta de cauza imagini din Campionatul Angliei.

“Ne-am unit fortele pentru a duce la bun sfarsit aceasta actiune intrucat numeroare clipuri video din meciurile din Liga Intai de fotbal sunt difuzate via YouTube, fara a avea nici o autorizatie”, a declarat Francois Quideau, director de comunicare al LFP.

LFP detine drepturile de difuzare ale meciurilor de fotbal din Liga Intai franceza iar FFT pe cele de difuzare ale meciurilor de tenis de la Roland Garros. LFP si FFT vor acuza astfel YouTube, pentru incalcarea drepturilor de retransmisie TV.

In ultimele saptamani, YouTube, filiala Google, a fost actionat in instanta si de companii ce apartin de mass-media, dar si de grupul american de televiziune si cinema Viacom, cu acuzatia de piratare, cerand despagubiri de 741.114. 886 milioane de euro.