Cifra de afaceri a companiei a fost in 2006 de 473 de milioane lei, cu 27% mai mare fata de valoarea de 272 de milioane din anul 2005. De asemenea, numarul de salariati a crescut cu 14% ajungand la 1.100.

La inceputul lunii mai, actionarii Alcatel Romania au aprobat in cadrul adunarii generale modificarea denumirii companiei in Alcatel Lucent - Romania, ca urmare a fuziunii dintre Alcatel si Lucent.

La nivel mondial, grupul Alcatel-Lucent a anuntat o pierdere de operare de 244 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, fata de un profit de 246 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza costurilor fuziunii dintre cele doua companii. Grupul a estimat ca vanzarile globale vor creste cu 10% in al doilea trimestru al anului.

Citeste si:

Subsidiara Alcatel din Romania coordoneaza activitatea grupului in alte zece tari din sud-estul Europei, inclusiv tarile balcanice, Grecia si Cipru.

Alcatel-Lucent ocupa locul doi in ierarhia firmelor de telecomunicatiilor la nivel mondial, dupa compania americana Cisco, plasandu-se, insa, inaintea suedezilor de la Ericcson si a viitoarei societati formate prin fuziunea grupului finlandez Nokia cu cel german Siemens.