Organizatia Eurohorizons din Ruse (Bulgaria), care are sediul central la Sofia, implementeaza proiectul intitulat ôAplicarea metodelor inovatoare si interactive pentru imbunatatirea cooperarii transfrontaliere dintre Bulgaria si Romaniaö pentru zona de frontiera romano-bulgara.

Practic, in cadrul unui Program de Proiecte Mici de Cooperare Transfrontaliera, bulgarii doresc sa construiasca un ghid electronic util mediului de afaceri din cele doua tari dar si schimburilor culturale.
Aplicatia se va derula pe o perioada de 10 luni si va fi bazata pe un sistem de portal-Internet care furnizeaza informatii despre sistemul legislativ, structura statala, posibilitatile de colaborare, punctele vamale si taxele percepute etc., utile oamenilor de afaceri din ambele tari. Finantarea include totodata si un sistem de actualizare si gestionare a continutului informational al portalului.

Alt scop al proiectului este apropierea regiunilor izolate care se afla in vecinatatea granitelor, prin largirea posibilitatilor de comunicare. In acest scop, aplicantii proiectului au intrat in legatura cu reprezentanti ai mediului de afaceri sau ai sectorului nonguvernamental (in special, tineri) din judetele Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Constanta si Mehedinti.