Gigantul IT IBM va cumpara producatorul suedez de software Telelogic pentru suma de 745 milioane dolari (558 milioane euro), oferta acceptata de actionarii Telelogic.

Oficialii IBM au declarat ca achizitia Telelogic, companie care deserveste clientii din industriile aerospatiala, aparare si telecomunicatii, este importanta pentru portofoliul IBM, asigurand o gama mai variata de software si multiple capacitati de dezvoltare ale sistemelor.

“Softtware-ul sta la baza sistemelor complexe, care vor evolua de la dispozitivele media de astazi la adevarate baze de informatii spatiale”, sustine Danny Sabbah, director general al IBM Rational Software. Clientii vor remarca astfel eficienta proceselor de dezvoltare in mediul software.

Afacerea ofera “un potential ridicat” ambelor companii, declara un analist al Ovum, Bola Rotibi.
“IBM a neglijat cateva probleme in ciclul de dezvoltare al software-ului, care vor fi solutionate cu succes prin adaugarea produselor Telelogic”, a continuat Rotibi.

La incheierea contractului, Telelogic va face parte din unitatea IBM Rational Software, devenind o amenintare pentru HP, Compuware si Borland. Oficialii Telelogic sustin ca “cele doua companii vor crea o platforma puternica, competitiva si stabila, care va contribui la dezvoltarea Telelogic”.

IBM a oferit 2,30 euro (3,10 dolari) pentru o actiune Telelogic, reprezentand un plus de 21% fata de pretul de inchidere al sedintei bursiere din 31 mai. Totusi, achizitia nu va avea loc in cazul in care un alt cumparator va licita mai mult.

Compania suedezaTelelogic, ce opereaza in special pe piata de echipamente si telecomunicatii, detine o filiala in California, SUA, si peste 900 de angajati in 20 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si