Oficialii Sony se arata optimisti in privinta vanzarilor de DVD-uri Blu-ray inalta definitie, anticipand un numar de 600.000 de comenzi pana la finele acestui an, informeaza Bloomberg.

Conducerea Sony atribuie cererea in crestere filmelor care vor fi lansate in format Blu-ray DVD, exceptand tehnologia HD DVD dezvoltata de Toshiba.

In schimb, oficialii Toshiba au estimat o scadere a vanzarilor de HD DVD-uri pe piata americana, de la 1,8 milioane la 1 milion unitati.

Batalia pentru noua generatie de DVD-uri se aseamana cu rivalitatea dintre VHS si Betamax. In timp ce Sony isi echipeaza toate consolele de jocuri Playstation 3 cu unitati Blu-ray, Toshiba intentioneaza sa introduca unitati HD DVD in propria marca de laptop-uri. Mai mult, Blu-ray eate promovat in America si de catre Panasonic.

Reprezentantii Sony se declara increzatori in tehnologia Blu-ray, desi in 2006 nivelul vanzarilor s-a situat sub 100.000 de unitati.

“Intre primele 20 de blockbustere, 14 sau 15 au fost distribuite exclusiv cu tehnologia Blu-ray”, a declarat executivul Sony, Randy Waynick, la un congres in San Francisco.

“Este evident ca trebuie sa reevaluam estimarile precedente”, a replicat Yoshihide Fujii din cadrul Toshiba.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
In cautarea gadget-ului perfect: Test cu ultrabook-ul ASUS UX305