Tornado Sistems, detinatorul magazinelor \"Twister\", vrea sa se extinda prin franciza si cauta in prezent parteneri pentru a avea la jumatatea anului viitor 60 de magazine transformate in unitati francizate, au anuntat reprezentantii companiei.
Investitia medie pentru achizitionarea unei francize este de 10.000 euro pentru un magazin, iar locatiile vizate sunt cele stradale sau centrele comerciale din orase cu peste 75.000 locuitori. Primul magazin pilot operat prin franciza a fost deschis de Tornado Sistem la Bucuresti.

"Pentru moment ne concentram pe atragerea si calificarea partenerilor deja existenti in reteaua de magazine Twister. Pana la jumatatea lui 2008 ne propunem sa transformam 60 de magazine din retea in unitati francizate. Sistemul este insa deschis. Vom incepe un amplu proces de recrutare de parteneri care sa se alature celor existenti. in 2007, vizam o cifra de afaceri de 26 milioane dolari pentru intregul lant de magazine Twister, iar pana in 2009 intentionam sa crestem reteaua la 100 de magazine francizate", a declarat, citat de NewsIn, directorul executiv al Twister, Catalin Ionescu.

Contractul de fraciza cu Twister se incheie pe o perioada de minimum cinci ani. Detinatorii magazinelor Twister nu platesc redeventa (suma anuala pentru operarea francizei). Francizatul este liber sa ia marfa de la alti furnizori decat Tornado Sistems, in procent de pana la 25% din totalul vanzarilor in magazin.

"Cea mai mare problema a retailerilor IT este managementul stocurilor de marfa. Franciza Twister ofera o solutie partenerilor furnizand marfa in valoare de pana la 30.000 de euro fiecarui magazin francizat", a adaugat Catalin Ionescu.

Compania va oferi partenerului francizat asistenta pe toata perioada premergatoare deschiderii magazinului, de la instruirea personalul in administrarea relatiei cu clientul, si tehnici de vanzare, la training de produs, cursuri de management si marketing. Reteaua Twister cuprinde 95 de magazine in 52 de orase, din 40 de judete.

Cifra de afaceri a grupului Tornado Sistems a fost anul trecut de 132 milioane de dolari, compania estimeaza pentru anul acesta o crestere cu 30%. Din cifra de afaceri a grupului Tornado Sistems magazinele Twister reprezinta 15%. Pentru anul 2009, Twister isi propune o cifra de afaceri de 40 milioane de dolari.

Tornado Sistems are doua directii de activitate: distributia de echipamente IT&C si servicii de consultanta in domeniul retelelor de calculatoare. in afara de magazinele Twister, Tornado mai detine marca de echipamente si accesorii pentru retea QUBS si asambleaza calculatoare personale sub marca proprie Kinetix. Compania Tornado Sistems este prezenta si pe piata din Bulgaria din anul 1999.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri