Dezbaterile prezidentiale din SUA intra in era site-urilor de video-sharing, candidatii la presedintie urmand sa raspunda intrebarilor, sustinute de clipuri video, ale internautilor, anunta International Herald Tribune.

YouTube va organiza, in parteneriat cu CNN, o dezbatere avandu-i drept participanti pe opt candidati democrati la presedintia Statelor Unite. Dezbaterea va avea loc in 23 iulie in Carolina de Sud si reprezinta doar primul eveniment din proiectul YouTube de a se implica in campania electorala americana. Evenimentul este sustinut si de Partidul Democrat.

Candidatii se vor intalni pe o scena in orasul Charleston si vor raspunde intrebarilor lansate de utilizatorii obisnuiti ai site-ului YouTube. Comunicarea dintre candidati si internauti se va realiza prin intermediul unui sistem video si va fi moderata de Anderson Cooper, cunoscut moderator al postului CNN.

Elementul vizual adus de noile dezbateri prezidentiale permite utilizatorilor de internet sa isi sustina intrebarile cu videoclipuri sugestive. De exemplu, o intrebare despre razboiul din Irak ar putea fi insotita de inregistrari video de la inmormantarea unui soldat sau de imagini ale unei ciuperci atomice. Un candidat ar putea fi confruntat cu propriile sale declaratii contradictorii. Vor fi acceptate imagini prelucrate in PhotoShop, compozitii muzicale, preluari de texte, imagini si videoclipuri.

Oficialii YouTube considera ca videoclipurile cu impact vizual puternic vor provoca raspunsuri cu o accentuata incarcatura emotionala din partea candidatilor, ceea ce va impinge dezbaterile prezidentiale spre un alt nivel, dincolo de rigiditatea si predictibilitatea cu care au fost obisnuiti americanii. “Este una din cele mai mari inovatii aduse in ultima vreme in politica”, a declarat Mike Gehrke, director de cercetare al Comitetului National Democratic. Partidul Democrat intentioneaza sa organizeze alte cinci dezbateri prezidentiale marca YouTube/CNN in acest an.

CNN si YouTube nu au anuntat inca parametrii dupa care vor fi selectate videoclipurile propuse de utilizatori. Se asteapta insa ca acestea sa reflecte stilul subversiv al obisnuitilor site-ului YouTube. Daca videoclipurile selectate vor fi prea binevoitoare, se asteapta o revolta generala a utilizatorilor site-ului de video-sharing.

Moderatorul CNN Anderson Cooper este cunoscut pentru stilul sau informal, personalizat, de a prezenta stirile. Cu toate acestea, faptul ca nu a fost ales un moderator mai putin cunoscut sau mai apropiat de lumea internetului indica intentia organizatorilor de a pastra totusi dezbaterea la un anumit nivel de profesionalism si seriozitate.

Noile dezbateri tintesc un public tanar, activ si pasionat, diferit de cel al show-urilor de noapte sau al celorlalte dezbateri televizate. Publicul celor cinci dezbateri prezidentiale televizate care au avut loc in acest sezon a avut o varsta medie de peste 55 de ani.

Potrivit cercetarilor, la ultimele alegeri prezidentiale din 2004, au votat aproximativ 49% din americanii cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani, in crestere cu 9 procente fata de numarul tinerilor alegatori care s-au prezentat la urne in 2000. Pentru anul 2008, este asteptata o crestere substantiala a numarului de tineri care isi vor exprima optiunea de vot, asta si datorita mutarii online a campaniilor prezidentiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri