Sir Tim Berners-Lee se alatura astfel unui grup elitist, ai carui membri au primit onorul Reginei ca recunoastere a contributiilor importante aduse in domenii ca artele si stiinta. Academicianul britanic a inventat sistemul de adrese web si layout-ul web-ului in anul 1991, in Elvetia, revolutionand prin inventia sa comunicarea la nivel global. Inainte de aceasta distinctie, Berners-Lee a fost numit Greatest Briton, printr-o ceremonie in 2004.

In anul 1991, Sir Tim Berners-Lee a creat un sistem de organizare, conexiune si cautare a paginilor de net. Acest program de hypertext a fost creat in perioada in care academicianul lucra la CERN, Laboratorul European de Fizica a Particulelor din Geneva. Codul nou creat le-a permis cercetatorilor sa comunice si sa isi transmita unul altuia rezultatele experimentelor printr-o retea computerizata.

In prezent, Berners-Lee este director al Consortiului World Wide Web (W3C), in cadrul Massachusetts Institute of Technology, din Boston.

Citeste si:

Ordinul de Merit este un cadou personal al Reginei, pentru oferirea caruia nu este nevoie de acord
ministerial. Este restrans la doar 24 de personalitati in viata, care au dreptul sa utilizeze initialele OM la sfarsitul numelor lor.

Purtatori ai Ordinului de Merit au fost si Florence Nightingale, Sir Winston Churchill, Bertrand Russell, Graham Greene, Sir Edward Elgar, Maica Tereza si Baronesa Thatcher.