Inventatorul world wide web-ului a fost investit cu Ordinul de Merit, unul dintre cele mai prestigioase onoruri oferite de Casa Regala britanica, anunta BBC.
Sir Tim Berners-Lee se alatura astfel unui grup elitist, ai carui membri au primit onorul Reginei ca recunoastere a contributiilor importante aduse in domenii ca artele si stiinta. Academicianul britanic a inventat sistemul de adrese web si layout-ul web-ului in anul 1991, in Elvetia, revolutionand prin inventia sa comunicarea la nivel global. Inainte de aceasta distinctie, Berners-Lee a fost numit Greatest Briton, printr-o ceremonie in 2004.

In anul 1991, Sir Tim Berners-Lee a creat un sistem de organizare, conexiune si cautare a paginilor de net. Acest program de hypertext a fost creat in perioada in care academicianul lucra la CERN, Laboratorul European de Fizica a Particulelor din Geneva. Codul nou creat le-a permis cercetatorilor sa comunice si sa isi transmita unul altuia rezultatele experimentelor printr-o retea computerizata.

In prezent, Berners-Lee este director al Consortiului World Wide Web (W3C), in cadrul Massachusetts Institute of Technology, din Boston.

Ordinul de Merit este un cadou personal al Reginei, pentru oferirea caruia nu este nevoie de acord
ministerial. Este restrans la doar 24 de personalitati in viata, care au dreptul sa utilizeze initialele OM la sfarsitul numelor lor.

Purtatori ai Ordinului de Merit au fost si Florence Nightingale, Sir Winston Churchill, Bertrand Russell, Graham Greene, Sir Edward Elgar, Maica Tereza si Baronesa Thatcher.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri