Bulgaria are o sansa reala de a deveni lider regional in Balcani pe piata informationala, de telecomunicatii si conexiuni de banda larga, a declarat directorul executiv al celui mai mare grup bulgar de telefonie, M-Tel
Pentru a atinge acest obiectiv, Bulgaria ar trebui sa aiba o strategie nationala in ceea ce priveste accesul de banda larga la internet, dezvoltata de guvernul bulgar, a declarat directorul executiv al M-Tel, Josef Vitzer.

Responsabilul bulgar a facut aceasta declaratie cu ocazia unei conferinte nationale privind introducerea rapida a serviciilor de internet de banda larga in Bulgaria, anunta NewsIn.

O crestere de 2% a pietei bulgare a telecomunicatiilor va aduce o suma suplimentara de 1,94 milioane euro economiei, a precizat directorul executiv al companiei Arthur D.Little, Karim Taga, prezent la aceasta conferinta. Se estimeaza ca piata bulgara a telecomunicatiilor va creste cu 7% pana la sfarsitul anului 2007, atingand nivelul de aproape trei miliarde dolari.

Bulgaria este inca in urma altor state membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste introducerea serviciilor de banda larga si de internet de mare viteza. Statul bulgar a ocupat cu mare greutate locul 48 in Indexul de Disponibilitate redactat de Economist Intelligence Unit, a avertizat Taga, precizand ca chiar si Romania s-a descurcat mai bine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri