Bulgaria are o sansa reala de a deveni lider regional in Balcani pe piata informationala, de telecomunicatii si conexiuni de banda larga, a declarat directorul executiv al celui mai mare grup bulgar de telefonie, M-Tel

Pentru a atinge acest obiectiv, Bulgaria ar trebui sa aiba o strategie nationala in ceea ce priveste accesul de banda larga la internet, dezvoltata de guvernul bulgar, a declarat directorul executiv al M-Tel, Josef Vitzer.

Responsabilul bulgar a facut aceasta declaratie cu ocazia unei conferinte nationale privind introducerea rapida a serviciilor de internet de banda larga in Bulgaria, anunta NewsIn.

O crestere de 2% a pietei bulgare a telecomunicatiilor va aduce o suma suplimentara de 1,94 milioane euro economiei, a precizat directorul executiv al companiei Arthur D.Little, Karim Taga, prezent la aceasta conferinta. Se estimeaza ca piata bulgara a telecomunicatiilor va creste cu 7% pana la sfarsitul anului 2007, atingand nivelul de aproape trei miliarde dolari.

Bulgaria este inca in urma altor state membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste introducerea serviciilor de banda larga si de internet de mare viteza. Statul bulgar a ocupat cu mare greutate locul 48 in Indexul de Disponibilitate redactat de Economist Intelligence Unit, a avertizat Taga, precizand ca chiar si Romania s-a descurcat mai bine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Dublu interviu Kaspersky: Cum va schimba 5G securitatea informatica?
Setari Cookie-uri