Arun Sarin, directorul general al grupului Vodafone, a primit, in anul fiscal 2006-2007, un pachet salarial in valoare de 3,2 milioane lire sterline (peste 4,7 milioane euro), in crestere cu aproape 20% fata de exercitiul financiar precedent, anunta Financial Times.
Cresterea pachetului de beneficii acordat lui Sarin se explica prin indeplinirea mai multor obiective care privesc performantele interne ale operatorului britanic de telefonie mobila.

Seful operatorului britanic a primit un salariu de baza de 1,27 milioane de lire sterline si actiuni in valoare de 1,93 milioane de lire sterline.

De asemenea, Sarin a beneficiat de actiuni reprezentand echivalentul a 2,89 milioane de lire sterline, parte a unui program de motivare pe termen lung.

Grupul Vodafone, care este cel mai mare operator de telefonie mobila din lume in afara Chinei, a declarat ca nivelul castigurilor inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a crescut pana la 11,960 miliarde lire sterline (23,72 miliarde dolari), veniturile fiind de 31,1 miliarde lire sterline, cu putin sub estimarile analistilor, care mizau pe un nivel al EBITDA de 12,130 miliarde lire si venituri de 31,385 miliarde lire.

Insa, castigurile ajustate pe actiune a crescut cu 11,4%, pana la 11,26 pence iar Vodafone a majorat dividendul platit cu 11,4% pana la 6,76 pence pe actiune. "Ne asteptam ca mediul in care ne desfasuram activitatea sa ramana dur in Europa in anul ce va urma", a declarat directorul executiv al Vodafone, Arun Sarin.

Vodafone a precizat ca pentru anul fiscal curent se asteapta la venituri intre 33,3 - 34,1 miliarde lire sterline, iar profitul operational ajustat urmand a se incadra intre 9,3 si 9,8 miliarde lire sterline.

Actiunile Vodafone, care se tranzactionau la la un pret relativ redus in cursul saptamanii trecute, s-au apreciat dupa anuntul legat de preluarea grupului de echipament wireless Alltel de catre un fond privat de investitii, pentru suma de 25 miliarde dolari.

Vodafone Romania a inregistrat, in anul financiar incheiat la 31 martie, venituri totale de 1,369 miliarde dolari (1,062 miliarde euro), in crestere cu 28% fata de anul trecut, iar numarul total de clienti a depasit 7,95 milioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri