Bugetele IT ale primelor 25 de companii din Romania totalizeaza 270 de mil. euro

Primele 25 de companii din Romania au alocat anul acesta un buget de 270 de milioane de euro pentru domeniul IT&C, cu 23% mai mult ca anul trecut, in principal datorita cresterii economice generale, potrivit unui studiu publicat de asociatia directorilor de IT din firmele mari, CIO Council.

"Companiile mari dispun anul acesta de bugete marite pentru IT, ca rezultat al cresterii economice din Romania, care a determinat firmele sa fie mai putin stricte in ceea ce priveste cheltuielile cu infrastructura IT&C", a declarat, citat de NewsIn, presedintele CIO Council, Felix Enescu.

De asemenea, directorii generali ai companiilor incep sa inteleaga ca segmentul IT este un element esential pentru operatiunile de afaceri, a mai spus Enescu.

O mare parte din bugetele de IT ale companiilor mari vor fi alocate anul acesta proiectelor care contribuie la dezvoltarea companiilor, si nu doar proiectelor care urmaresc realizarea de economii.

in ierarhia prioritatilor pentru acest an a directorilor de IT romani, locul principal este ocupat de solutiile pentru culegerea si intepretarea datelor legate de operatiunile companiei ("business intelligence"). Pe locul doi se afla solutiile pentru dezvoltarea infrastructurii. Locul trei este ocupat de aplicatiile de intreprindere, care includ programe de tip ERP si CRM.

Studiul a fost realizat printre 25 de membri ai asociatiei, care lucreaza in companii cu venituri cumulate de peste 15 miliarde euro. Cei 25 de directori de IT chestionati administreaza bugete anuale IT de minimum zece milioane euro.

Asociatia CIO Council reprezinta interesele directorilor de IT ("Cief Information Officer") din organizatii romanesti cu venituri de minimum 100 de milioane de euro. Printre membrii asociatiei se numara directorii de IT din organizatii precum Petrom, Rompetrol, Raiffaisen Bank, Vodafone, Romtelecom, Tuborg, ALRO, ING Bank, Nestle.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri