Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a anutat miercuri reorganizarea companiei in trei divizii, cu scopul de a beneficia de pe urma noilor arii de extindere si pentru a-si majora eficienta, relateaza Reuters.

Conform noii structuri, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2008, compania finlandeza va fi divizata in trei unitati - Dispozitive, Servicii si Software si Piete.

Aceasta structura o va inlocui pe cea prezenta, formata din - Telefoane Mobile - care produce cele mai ieftine modele de telefon, Solutii de Afaceri - destinata pietei de afaceri si Multimedia - ce produce telefoane mobile dotate cu aparat foto si playere muzicale, anunta NewsIn.

Nokia a declarat ca aceasta noua structura va permite o administrare mai eficienta a liniei sale de produse, va creste viteza de introducere pe piata a unor noi modele si va imbunatati eficienta in ceea ce priveste marketingul si dezvoltarea de produse noi.

Compania isi va modifica si modalitatea in care va efectua raportarile financiare, impartite acum in doua segemente - Dispozitive si Servicii si Retele Nokia Siemens, acesta din urma reprezentand rezultatele companiei cu capital mixt, in parteneriat cu Siemens.

"Convergenta industriei comunicatiilor mobile si a serviciilor internet ne ofera noi oportunitatie de crestere, atat in ceea ce priveste productia de dispozitive cat si solutiile internet si de afaceri", a declarat directorul executiv al Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

Divizia Dispozitive va fi condusa de Kai Oistamo, care momentant conduce divizia Telefoane Mobile. Segmentul Servicii si Software va fi condus de Niklas Savander, care momentan conduce divizia de Platforme Tehnologice. Divizia Piete va fi condusa de Anssi Vanjoki, actualul sef al diviziei Multimedia.

Mary McDowell, care conduce momentan segmentul Solutii de Afaceri, va deveni director executiv de dezvoltare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Sistemul de urgenta 112: ce schimbari vrea sa aduca Raed Arafat