Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a anutat miercuri reorganizarea companiei in trei divizii, cu scopul de a beneficia de pe urma noilor arii de extindere si pentru a-si majora eficienta, relateaza Reuters.
Conform noii structuri, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2008, compania finlandeza va fi divizata in trei unitati - Dispozitive, Servicii si Software si Piete.

Aceasta structura o va inlocui pe cea prezenta, formata din - Telefoane Mobile - care produce cele mai ieftine modele de telefon, Solutii de Afaceri - destinata pietei de afaceri si Multimedia - ce produce telefoane mobile dotate cu aparat foto si playere muzicale, anunta NewsIn.

Nokia a declarat ca aceasta noua structura va permite o administrare mai eficienta a liniei sale de produse, va creste viteza de introducere pe piata a unor noi modele si va imbunatati eficienta in ceea ce priveste marketingul si dezvoltarea de produse noi.

Compania isi va modifica si modalitatea in care va efectua raportarile financiare, impartite acum in doua segemente - Dispozitive si Servicii si Retele Nokia Siemens, acesta din urma reprezentand rezultatele companiei cu capital mixt, in parteneriat cu Siemens.

"Convergenta industriei comunicatiilor mobile si a serviciilor internet ne ofera noi oportunitatie de crestere, atat in ceea ce priveste productia de dispozitive cat si solutiile internet si de afaceri", a declarat directorul executiv al Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

Divizia Dispozitive va fi condusa de Kai Oistamo, care momentant conduce divizia Telefoane Mobile. Segmentul Servicii si Software va fi condus de Niklas Savander, care momentan conduce divizia de Platforme Tehnologice. Divizia Piete va fi condusa de Anssi Vanjoki, actualul sef al diviziei Multimedia.

Mary McDowell, care conduce momentan segmentul Solutii de Afaceri, va deveni director executiv de dezvoltare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri