Microsoft Corp. a acceptat sa modifice sistemul sau de operare Windows Vista ca raspuns la o plangere efectuata de Google si de catre alti potentiali rivali dezavantajati, conform careia functia de cautare proprie incalca regulile de concurenta, relateaza NewsIn.

Conform unui acord semnat cu ministerul american al justitiei si cu Districtul Columbia, Microsoft va introduce in sistemul sau de operare o optiune prin care clientii vor putea alege programul cu care sa efectueze cautarile pe calculatoarele ce ruleaza Vista.

Aceasta functie, denumita "Cautare Instant", permite utilizatorilor sa introduca un termen de cautare si sa primeasca drept rezultat o lista de fisiere de pe hard-diskul propriu ce contin acel termen.

Aceste modificari vor fi facute prin instalarea unui service-pack sau prin update. Microsoft a precizat ca versiunea de test pentru Vista Service Pack 1 va fi gata pana la sfarsitul anului.

Conform acordului semnat, Microsoft a promis sa ofere informatii tehnice suplimentare producatorilor de software, precum Google, pentru a optimiza performanta serviciilor proprii de cautare ce ruleaza pe Vista.

"Aceste remedii reprezinta un pas in directia buna, insa ar trebui facut mult mai mult pentru a oferi utilizatorilor un numar mai mare de optiuni in ceea ce priveste programele de cautare", a declarat principalul specialist pe legislatie al Google, David Drummond, intr-un comunicat.

Aceasta modificare a aparut ca urmare a unei plangeri efectuate de Google la ministerul american de justitie, in care afirma ca programul de cautare folosit de Vista nu mai permite instalarea unor alte programe cu utilitate asemanatoare.

Microsoft a afirmat atunci ca plangerea efectuata de Google "nu are niciun fundament", precizand ca programul folosit de Vista se conformeaza cerintelor reglementarilor antitrust.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Elcen, 613.767 lei pe licente Microsoft Windows si Office nefolosite