Unik, serviciul de telefonie hibrida fix mobil al operatorului Orange castiga teren pe piata franceza.
Posibilitatea de a folosi un singur terminal, ca un mobil clasic sau ca un telefon fix cu ajutorul caruia sa asiguri transmisiuni de voce si video prin intermediul retelelor de calcultoare, trezeste interesul unui numar din ce in ce mai mare de francezi.

Orange a reusit sa vanda in mai putin de un an 257 000 de telefoane hibride Unik. Principiul folosit de telefoanele Unik este unul simplu: permite oricarui client, posesor al unui astfel de telefon, sa efectueze convorbiri si transmisiuni video de orice natura si indiferent de destinatie, de la domiciliu prin intermediul retelelor de calculatoare (VoIP), si sa foloseasca acelasi telefon in exterior ca un mobil clasic, prin intemediul retelei GSM.

Avantajul utilizarii unui telefon hibrid Unik, permite oricarui posesor sa isi pastreze acelasi telefon oriunde s-ar afla, sa aiba acces tot timpul la agenda si mesajele sale, si in plus convorbirile efectuate de la domiliciu sunt ilimitate datorita utilizarii serviciului VoIP.

Pentru a beneficia de acest nou serviciu, trebuie sa fii client Orange cu dublu titlu: o data pentru serviciul de telefonie mobila si a doua oara pentru accesul la Internet. Orange foleseste serviciul Livebox, ce permite accesul simultan la Internet, telefonie si televiziune.

Unik, este un produs strategic, care are ca scop fidelizarea clientilor Orange, abonatii isi pastreaza astfel acelasi telefon si acelasi numar, atat pentru convorbirile de telefonie fixa cat si pentru cele de telefonie mobila.

“La inceputul anului numarul de telefoane hibride vandute pe zi era de 200, astazi numarul lor se ridica la 2000”, a declarat Jean – Noel Tronc, presedinte Orange in Franta. Operatorul Orange sustine ca este in avans fata de obiectivul stabilit initial, de 200 000 de telefoane hibride vandute pana la sfarsitul lunii iunie 2007.

Optiunea Unik se activeaza odata cu abonamentul Orange si costa zece euro pe luna, pentru apeluri nelimitate catre retelele de telefonie fixa din Franta, via Livebox si douazeci si doi de euro pe luna pentru apeluri nelimitate catre retelele de telefonie fixa si mobila Orange, de asemenea via Livebox.

Succesul obtinut de Orange este totusi unul relativ. Doar 60% dintre posesorii unui telefon hibrid Unik, exploateaza la maxim cele doua optiuni. Conform estimarilor facute de operatorul Orange un numar de 150 000 de clienti platesc abonamentul de zece euro, pentru a efectua convorbiri prin intermediul VoIP, sau douazeci si doi de euro pentru convorbiri ilimitate catre retelele de telefonie fiza si mobila Orange. Ceilalti posesori il folosesc doar ca un telefon hibrid mult mai performant.

Twin, serviciul de telefonie hibrida lansat de Neuf Cegetel, este concurentul principal al Unik pe piata franceza. Twin foloseste acelasi principiu ca si cel al operatorului Orange, cu avantajul ca permite conectarea la internet in afara domiciliului.

Orange este brandul sub care France Telecom furnizeaza servicii de comunicatii mobile, Internet si televiziune. Grupul France Telecom este unul dintre liderii mondiali in servicii de telecomunicatii, cu aproape 160 de milioane de clienti pe cinci continente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri