Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) intentioneaza sa impuna societatii RCS & RDS un set de obligatii legate de interconectarea cu alti operatori, a anuntat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.
"Obligatiile propuse privesc publicarea tarifelor si adreselor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea, cu termene clare pentru finalizarea negocierilor si implementarea contractelor, precum si impunerea unui tarif maxim de terminare a apelurilor in reteaua RCS & RDS", a declarat Dan Georgescu.

Conform proiectului de decizie al ANRCTI compania RCS & RDS nu va putea cere mai mult de 1,15 euro centi/minut fara TVA, pentru terminarea la puncte fixe a apelurilor in cadrul serviciului de interconectare.

Adoptarea acestor decizii are loc in urma unor sesizari primite de ANRCTI din partea unor furnizori de servicii si comunicatii telefonice, potrivit lui Georgescu. ANRCTI a primit numeroase plângeri din partea utilizatorilor finali, care au reclamat faptul ca nu pot apela utilizatorii retelei RCS & RDS sau nu pot fi apelati de utilizatorii acestei retele.

Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare va fi de doua luni de la data primiirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens. Acordurile de interconectare cu RCS & RDS vor trebui implementate in maximum trei luni de la data incheierii acordurilor.

ANRCTI a trimis joi Comisiei Europene si Autoritatilor Nationale de Reglementare din celelalte state membre ale UE proiectul de decizie. Organismele notificate vor putea transmite comentarii si observatii cu privire la acest proiect pâna la data de 23 iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri