Ajuns recent la conducerea Yahoo, Jerry Yang a facut deja prima mutare ca director executiv al companiei, achizitionand site-ul de stiri sportive Rivals.com pentru o suma care a ramas confidentiala, informeaza BBCNews.
Jerry Yang, co-fondatorul Yahoo, a preluat recent functia de director executiv, inlocuindu-l pe Terry Semel si punand sub semnul intrebarii intentiile viitoare ale companiei. Yang si-a propus sa recupereze terenul pierdut in fata gigantilor competitori ca Google, intentionand sa acapareze segmentul de stiri sportive online prin aceasta noua achizitie a Rivals.com.

Site-ul ofera detaliat informatii despre sporturile americane, incluzand fotbalul, baschetul, dar si alte sporturi practicate in colegii si universitati, cu valoare comerciala substantiala. Utilizatorii site-ului Rivals.com, in numar de aproape 185.000, platesc aproape zece dolari pe luna (7,47 de euro) pentru a accesa date despre rezultate, proiecte de viitor si burse sportive.

Site-ul rivalizeaza puternic cu Scout.com, achizitionat anul trecut de catre imperiul News Corp, condus de magnatul Rupert Murdoch. Mai mult, Murdoch se arata dispus sa detina 25% din actiunile Yahoo.

Desi criticat pentru lipsa de inovatie in fata ascensiunii competitorilor, Yahoo genereaza cel mai mare venit din publicitate, exceptand cazul lui Google, avand peste 500 de milioane utilizatori in toata lumea. In cazul Yahho, sectiunea de sport a atras in 2006 peste 15 milioane de vizitatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri