Piata PC-urilor va avea un ritm de crestere de circa 30% pana la finele anului 2007, a declarat analistul companiei de cercetare de piata din domeniul IT&C, IDC, Calin Mirea.

Segmentul laptopurilor va inregistra cele mai mari rate de crestere, in defavoarea segmentului desktop. Printre factorii de crestere se vor numara, pe langa cresterea economica generala si informatizarea din sectorul public si IMM, ieftinirea tehnologiilor si a componentelor, precum si fondurile structurale europene.

O oportunitate de dezvoltare pe piata PC-urilor va fi oferita de proiectele europene de informatizare a IMM-urilor si a mediului rural. Rata medie de crestere pe piata serviciilor IT va fi de circa 18% anual, iar valoarea pietei de servicii IT se va apropia de 640 milioane dolari in 2011.

Piata imprimantelor si a copiatoarelor va creste anual cu circa 6,8% pana in 2011. Legea arhivarii electronice va determina in perioada imediat urmatoare un val de achizitii de aparatura de scanare de documente.

In ceea ce priveste piata de software pentru administrarea operatiunilor din intreprindere (EAS), IDC prognozeaza pentru perioada imediata o crestere a cererii pentru solutii de baza din partea segmentului IMM. Marile companii care folosesc deja astfel de aplicatii vor suplimenta anual bugetele cu sume de ordinul "zecilor de procente", fiind interesate din ce in ce mai mult de aplicatii CRM si de Business Intelligence.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri