Focus Sat si-a dublat capitalul prin incorporarea unor active ale UPC

Focus Sat Romania si-a majorat capitalul social cu 2,04 milioane lei, reprezentand active imobilizate si clientela UPC, in schimbul emisiunii unor actiuni noi cu o valoare nominala de un leu.

Capitalul social al Focus Sat se majoreaza de la 2,37 milioane lei la 4,41 milioane lei. Dupa inregistrarea operatiunii, Focus Sat va fi controlat in proportie de peste 99,9% de UPC Romania, iar Cable Television va detine in continuare numai o singura actiune.

Emisiunea de actiuni va fi taxata cu o prima de 8,2 milioane lei, care nu contribuie la majorarea de capital, ci devine capital propriu al Focus Sat Romania SA.

Liberty Global International, unul din cei mai mari operatori de televiziune prin cablu pe plan mondial, a achizitionat in mai 2005, prin intermediul filialei sale UPC Romania, 50% din actiunile Focus Sat. Grupul a finalizat preluarea prin achizitionarea celorlalte 50% din actiuni in 13 aprilie 2006, moment in care Focus Sat avea 10.000 de clienti.

Retelele UPC Romania deservesc in prezent peste 1,4 milioane clienti din aproximativ 200 orase. De cand a intrat in Romania, in 1992, UPC a investit peste 500 milioane de dolari si a devenit cel mai mare investitor american din tara. UPC Romania este afiliata la Liberty Global Inc.

Liberty Global este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicatii prin cablu oferind servicii video, voce si acces la internet cu circa16 milioane de clienti. Liberty Global are retele de comunicatii in banda larga in 17 tari, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia. Liberty Global detine actiuni in companii de distributie de programe si continut media, cum sunt Jupiter TV in Japonia si Chellomedia in Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri