Nintendo, producatorul japonez de console de jocuri, a anuntat ca va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si crea propriile jocuri pentru consola Wii, pe care apoi le vor putea vinde online, potrivit NewsIn.

Nintendo va pune la dispozitia utilizatorilor o versiune a instrumentelor de dezvoltare profesionale folosite de companiile care creaza aplicatii pentru platforma Wii.

Jocurile create de utilizatori vor fi disponibile (gratuit sau contra cost) direct pe consolele Wii conectate la internet. Consola Wii ofera acces online la un numar de "canale" multimedia produse de companie, dintre care canalul numit "Shop" permite cumpararea si descarcarea de jocuri video. Compania a anuntat ca va oferi detalii la o data ulterioara.

Nintendo a lansat consola Wii pe piata in septembrie 2006 si a vandut la nivel mondial aproape opt milioane de unitati. Punctul central de diferentiere al consolei il reprezinta instrumentul fara fir de control al actiunii de pe ecran, dotat cu senzor de miscare, care permite jocurilor sa reactioneze la gesturile jucatorilor.

In Romania, consola Wii costa aproximativ 1.000 de lei, in timp ce pretul unui joc este in jur de 200 lei. In SUA, consola se comercializeaza cu 250 de dolari (in jur de 600 lei), iar un joc cu 50 de dolari (circa 120 lei).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si