Compania americana Lawson Software intra in Romania prin Ascenta

Compania americana Lawson Software, locul cinci in lume in topul furnizorilor de aplicatii pentru planificarea operatiunilor intreprinderii (ERP), si-a anuntat intrarea pe piata romaneasca printr-un parteneriat exclusiv cu Ascenta.

Conform acordului recent incheiat intre cele doua companii, Ascenta va oferi in Romania atat aplicatiile software dezvoltate de Lawson Software, cat si consultanta si suport tehnic pentru administrarea lor.

"Romania este o piata interesanta. Odata cu intrarea in UE, Romania a devenit o tinta pentru cresterea interna si investitiile straine", a declarat Fady Sferi, vicepresedintele pentru dezvoltare in Estul Europei al companiei Lawson. "Avem deja cativa clienti mari in Romania, care folosesc versiuni ale aplicatiilor noastre traduse complet in limba romana", a completat Sferi.

Solutiile furnizorului american de software sunt disponibile in Romania pentru domeniile: productie, distributie si retail. Piata solutiilor software si a serviciilor IT dedicate acestor industrii a reprezentat in 2006, cumulat, 25% din totalul pietei de IT din Romania, potrivit companiei Ascenta. Piata de software si servicii IT din domeniului retail si distributie va creste in 2007 cu circa 35%, iar cea din sectorul de productie va creste cu aproximativ 28%, estimeaza reprezentantii Ascenta.

Lawson Software a fost prima intreprindere care a introdus pe piata o aplicatie completa de ERP folosind tehnologiile internetului, conform revistei ComputerWorld. Lawson Software a fost fondata la inceputul anilor '70 si are astazi 3.600 de angajati. Anul trecut, compania a raportat venituri de 390 milioane dolari.

Ascenta este brandul prin care activeaza, din noiembrie 2006, divizia de consultanta IT si solutii software pentru corporatii din cadrul grupului Softwin. Reprezentantii Asecnta estimeaza pana la sfarsitul anului o cota intre 10% si 15% din piata romaneasca de software si servicii IT pentru corporatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri