Vodafone poarta negocieri cu Apple pentru a lansa in Europa dispozitivul iPhone, o combinatie de telefon cu music player, relateaza presa internationala.Vestea a saltat agresiv pretul actiunilor Vodafone.

Actiunile Vodafone au atins marti valoarea maxima de anul acesta, dupa ce compania britanica a anuntat ca se afla in negocieri pentru lansarea in Europa a deja-popularului iPhone, al companiei Apple. O actiune Vodafone a atins valoarea de 168,7 pence, in crestere cu 2,14%. Agentul de bursa Credit Suisse estimeaza ca un contract exclusiv, pe cinci ani, pentru vanzarea iPhone i-ar aduce companiei Vodafone opt pence in plus pe actiune, care ar urca astfel la valoarea de 178 de pence.

Inca din luna aprilie, analistii sustineau ca baza de 200 de milioane de clienti a companiei Vodafone, ale carei servicii acopera 60 de tari, va constitui un motiv important pentru ca Apple sa aleaga Vodafone ca unic distribuitor al lui iPhone in Europa. Compania germana Deutsche Telekom, cea franceza France Telekom si compania spaniola Telefonica sunt alti trei operatori europeni interesati de distribuirea iPhone-ului.

Vodafone a refuzat sa faca vreun comentariu, insa revista olandeza Bright a anuntat ca discutiile intre cei doi giganti au inceput si sunt axate pe garantarea volumului vanzarilor si pe subventii. Potrivit publicatiei olandeze, Apple a cerut un volum garantat al vanzarilor pentru iPhone, pe care operatorul britanic de telefonie mobila a refuzat sa-l ofere. Revista Bright mai relateaza ca Vodafone a dorit sa subventioneze intr-o mai mare masura telefonul si, din acest motiv, nu a vrut ca Apple sa controleze pretul de vanzare

In Statele Unite, operatorul exclusiv in vanzarea iPhone, cel putin pentru urmatorii doi ani, este AT&T. Americanii dispusi sa semneze un contract de doi ani cu IT&T vor putea cumpara dispozitivul pentru un pret intre 500 si 600 de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
BLACK FRIDAY 2018: suntem LIVE cu cele mai bune OFERTE!