Google a achizitionat compania GrandCentral Communications, care ofera clientilor cu mai multe telefoane un numar unic de la care pot fi apelati

Serviciul companiei GrandCentral ofera utilizatorilor un numar telefonic central caruia i se pot asocia mai multe telefoane (de acasa, de la serviciu, telefoane mobile, etc). Utilizatorii pot alege redirectionarea apelurilor catre diverse telefoane, in functie de identitatea apelantului. De asemenea, utilizatorii pot transfera un apel telefonic de pe telefonul fix pe telefonul mobil chiar in timpul conversatiei, fara a o intrerupe.

Serviciul poate fi administrat de la distanta, prin intermediul paginii de internet a companiei. Utilizatorii pot asculta mesajele vocale direct din browser, pot bloca apelantii nedoriti permanent sau temporar, si pot inregistra online discutiile.

Tehnologia companiei GrandCentral se integreaza in eforturile Google de a oferi servicii care sa usureze schimbul de informatii si colaborarea intre oameni, au afirmat reprezentantii Google.

Compania GrandCentral, cu sediul in California, a fost fondata in 2005 de intreprinzatorul Craig Walker. inainte de GrandCentral, Walker a fondat compania Dialpad, pe care a vandut-o catre Yahoo, tehnologia Dialpad stand la baza functiilor de telefonie online din Yahoo Messenger.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Platile mobile: ce sta in calea unei adoptii mai mari a tehnologiei
Setari Cookie-uri