Intel a investit aproape zece milioane de dolari in compania britanica Mirics Semiconductor, care a dezvoltat un cip de dimensiuni reduse si cu consum mic de energie, pentru receptia transmisiunilor radio-TV pe laptopuri si telefoane mobile

Investitia a avut loc prin intermediul companiei Intel Capital, divizia investitionala a Intel Corporation.

Compania Mirics dezvolta cipuri pentru receptia radio-TV pe aparate ca laptopuri, telefoane, agende PDA, playere MP3 si radiouri pentru autoturisme. Firma nu detine in proprietate unitati de productie, actrivitatea sa concentrandu-se asupra designului de circuite integrate.

"Exista un interes urias pentru trasmiterea de continut pentru dispozitive mobile, in special in tarile din regiunea Asia Pacific, precum Japonia sau Coreea de Sud", a declarat directorul executiv al Mirics Semiconductor, Simon Atkinson.

Piata pentru dispozitivele de genul celor produse de Mirics va ajunge la un miliard de dolari pana in anul 2010, potrivit estimarilor companiei. “Numarul de dispozitive mobile si notebook-uri cu capabilitati TV care intra pe piata globala va creste imens in urmatorii ani”, a declarat directorul departamentului european de tehnologii mobile al Intel Capital, Marcos Battisti.

Din 1991, Intel Capital a investit peste sase miliarde de dolari in aproximativ o mie de companii din peste 40 de tari. Anul trecut, investitiile Intel Capital a depasit valoarea de un miliard de dolari, aproximativ 60% din fonduri fiind investite in companii mici din afara Statelor Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O femeie a sunat la Salvamont pentru a-si recupera telefonul mobil
Setari Cookie-uri