Compania japoneza Casio si operatorul de telecomunicatii NTT DoCoMo vor infiinta o societate care va produce case de marcat conectate la internet, care vor permite efectuarea de plati prin intermediul telefonului mobil

Noua companie, CXD Next, va fi operationala din septembrie. Societatea va avea un capital depus de circa sase milioane de dolari si va avea acces la inca sase milioane de dolari sub forma de rezerve de capital. Casio va controla 60% din noua companie, iar NTT DoCoMo va detine restul de 40%.

Casele de marcat electronice produse de nou firma vor fi conectate la internet, pentru a pemite industriei retail sa urmareasca si sa administreze mai eficient stocurile de marfa.

De asemenea, casele de marcat vor integra tehnologia "Osaifu-Keitai", dezvoltata de DoCoMo, care permite plata prin intermediul telefoanelor mobile. Serviciile de plata prin telefonul mobil sunt populare in Asia si mai ales in Japonia, unde clientii prefera telefonul mobil in defavoarea cardului de credit.

Exista o cerere mare in randul lanturilor de magazine si restaurante fast-food pentru echipamente care sa simplifice analiza datelor, au declarat reprezentantii celor doua companii japoneze.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sodexo introduce Apple Pay pentru clientii sai