Peste 30% din componentele iPhone sunt produse de Samsung, potrivit companiei de cercetare tehnologica iSuppli, care a dezasamblat un aparat si a facut o lista cu firmele care furnizeaza circuitele electronice din telefonul proiectat de Apple.
Procesorul central al iPhone, care include un nucleu ARM RISC si costa 14,25 dolari, este fabricat de Samsung. Tot Samsung a contribuit cu memoria flash de tip NAND si cu memoria de lucru de tip SDRAM. In total, circuitele produse de Samsung costa 76,25 de dolari (pentru modelul iPhone de 8GB), ceea ce reprezinta 30,5% din costul de productie al aparatului, potrivit NewsIn.

Suprafata cu senzori tactili a ecranului este produsa de compania germana Balda, in asociere cu partenerul sau, compania chineza TPK Holding, si costa 27 de dolari, adica 10,8% din costul modelului de 8GB. Ecranul de afisaj (display-ul) este produs de Epson, Sharp si Toshiba-Matsushita Display Technology si costa 24,50 de dolari, ceea ce reprezinta 9,8% din costul aparatului.

Cipurile responsabile de receptia radio si alimentarea cu energie electrica sunt produse de compania germana de semiconductori Infineon. Echipamentul de redare audio e fabricat de compania britanica Wolfson. Partea care se ocupa cu conectivitatea wireless prin Wi-Fi e produsa de firma americana Marvell.

Vanzarile iPhone vor atinge 4,5 milioane de unitati pana la sfarsitul anului si vor cumula 30 de milioane pana in 2011, a estimat analistul companiei iSuppli, Tina Teng.

Aparatul mobil iPhone este disponibil de vineri pe piata din SUA, in doua variante. Modelul cu 8 GB de stocare costa 599 de dolari, iar cel cu 4 GB costa 499 de dolari. Cumparatorii trebuie sa se aboneze pe doi ani la serviciile operatorului de telefonie AT&T, ceea ce mareste costul final al iPhone pentru utilizator.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri