Cel mai recent studiu realizat de compania Evans Data in America de Nord, arata ca numarul dezvoltatorilor de soft care folosesc Windows a scazut cu 9% fata de anul trecut.

Datele obtinute de studiul companiei Evans Data arata ca in prezent doar 64,8% dintre dezvoltatorii de soft folosesc Windows pentru aplicatiile lor, fata de 74% cu un an in urma. Cu o cota a popularitatii de 65% Windows ramane insa majoritar pe piata.

Pierderea inregistrata de Windows este in avantajul Linux care castiga astfel 11,8 procente si progreseaza cu 34% intr-un singur an. Conform reprezentantilor Evans Data, migratia catre alte programe de software a inceput in urma cu doi ani si continua sa creasca.

Studiul realizat pe un esantion de 400 de dezvoltatori si informaticieni, subliniaza de asemenea ca in domeniul limbajelor de programare, Javascript ramane cel mai folosit in randul developerilor nord-americani devansand PHP, Python sau Ruby care in urmatorii ani vor reprezenta mai mult interes.

Marca Windows este cea mai importanta parte a corporatiei Microsoft, deoarece compania obtine un profit de operare de 75 de centi pentru fiecare dolar obtinut din vanzari, ceea ce ii permite sa investeasca in noi afaceri precum serviciile online.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
O persoană din zece va renunța să își mai cumpere smartphone anul acesta
Setari Cookie-uri