TF, primul post de televiziune din Europa, a actionat in judecata YouTube si Dailymotion, cele mai importante site-uri de vizionare de clipuri video online, anunta publicatia franceza Le Figaro.

Lider pe piata televiziunii gratuite in Franta si in Europa, postul de televiziune TF1 a actionat in judecata site-urile de vizionare si schimb de clipuri video online, Youtube si Dailymotion. TF1 a depus o plangere impotriva celor doua site-uri pentru ca au folosit in cunostinta de cauza imagini, emisiuni si seriale tv fara a detine drepturile de autor.

Acuzatiile pentru YouTube devin tot mai numeroase. Filiala Google a fost deja data in judecata de CBS si NBS, de grupul de televiziune si cinema Viacom sub acuzatia de piratare, de Liga de Fotbal Profesional (LPF) si Federatia Franceza de Tenis (FFT).

YouTube a propus posturilor de televiziune in schimbul drepturilor de autor si a unui procent din castigurile publicitare, sa difuzeze pe site propriile emisiuni, utilizand culorile proprii. Aceasta solutie a fost acceptata de ligile americane de baschet si hochei, NBA si NHL, iar recent si de grupul France Televisions.

In ceea ce priveste acuzatiile aduse site-ului Dailymotion, Didier Rappaport, reprezentantul site-ului francez s-a aratat surprins, intrucat TF1 a lansat in urma cu un an propriul site de vizionare si schimb de clipuri video care foloseste in intregime tehnologia Dailymotion.

WAT, site-ul lansat de TF1, n-a reusit sa atraga mai mult de 700.000 de vizitatori lunar, in conditiile in care YouTube si Dailymotion inregistreaza in fiecare luna peste 15 milioane de vizitatori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Brandul OPPO intră oficial în România: ce smartphone-uri oferă
Setari Cookie-uri