Compania Research In Motion (RIM) a primit acordul pentru a-si vinde telefoanele BlackBerry in China cea mai mare piata a telefoniei mobile din lume, relateaza BBC.

Compania canadiana a anuntat ca a primit unda verde de la Beijing pentru vanzarea aparatelor BlackBerry, dupa indelungi incercari nereusite de a patrunde pe piata chineza. Telefonul este asteptat sa apara pe rafturile magazinelor incepand cu luna august, cu 5.000 de comenzi in avans deja inregistrate. RIM colaboreaza cu cea mai mare companie din telecomul chinezesc, China Mobile, pentru lansarea BlackBerry.

Succesele inregistrate de BlackBerry apar in cadrul unui proces in plina desfasurare, intentat impotriva companiei-parinte. RIM este cercetata pentru niste nereguli legate de capitalizarea la bursa.

Problemele juridice nu au afectat, insa, cresterea in comenzi a telefonului BlackBerry. Vanzarile la nivel mondial din ultimele trei luni au fost cu 76,5% mai mari decat in perioada similara a anului trecut, atingand 1,08 miliarde dolari. Castigurile pentru primul trimestru din 2007 au crescut inzecit fata de perioada similara a anului trecut, atingand valoarea de 187 milioane de dolari, fata de cele 18,4 milioane inregistrate un an mai devreme. Baza de clienti inscrisi pentru serviciile BlackBerry a crescut cu 1,2 milioane de persoane, ajungand la 9,2 milioane.

Cu toate acestea, observatori ai industriei sustin ca pozitia calduta in care s-a instalat BlackBerry ar putea fi amenintata de renumitul iPhone al companiei Apple, lansat pe piata saptamana trecuta. Functiile iPhone numara apeluri telefonice, e-mail, acces la Internet, muzica si videoclipuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si